Personel Servisi Yönetimi: Optimize rota ve maliyet, artan çalışan memnuniyeti
Havuz Araç Yönetimi: Rezervasyon, yönetici onayı ve anahtarsız araç teslimi
Ulaşım Masraf Yönetimi: Taksi ya da araç masraflarının bildirimi, hesap kontrolü ve muhasebeleştirilmesi
Paylaşımlı yolculuklar için talebe göre planlanan rotaların dijital yönetimi
Son dönemde firmalar tarafından yaygın çalışma modeli haline gelen hibrit çalışma, her ne kadar pandemi ile birlikte popülerleşmiş gibi görünse de, aslında 2020 yılının son aylarından itibaren birçok global firmanın gündeminde yer alıyordu.
Hibrit çalışma modelinin benimsenmesinin ne büyük nedenleri arasında; firmaların ofis giderlerini kapsayıcı birçok kalemde elde ettikleri kar ve çalışanlara işe gidiş-gelişleri sırasında ödenen yol ücretleri veya yan hak olarak sağlanan servis hizmeti yer alıyor.
Firmaların elde ettikleri kar ve verimlilik göz önüne alındığında çoğu kuruluşun pandemi koşulları tamamen sona erdiğinde de bu çalışma modelini devam ettireceği görülüyor.
Kurumsal ulaşım hizmeti, Türkiye’de hemen her firmanın personeli için sağladığı, özellikle işe alımlarda hem adayın hem de firmanın göz önünde bulundurduğu yan hakların belki de en üst sıralarında yer almaktadır. Yeni normal hibrit çalışma modeliyle birlikte, çalışanların farklı gün ve saatlerde ofisi kullanma isteği, çalışanlar için ulaşım hizmetlerinin yönetilmesi ve araç maliyet kontrolü, eski sisteme nazaran daha da zorlaşmıştır.
Değişen çalışma modelinde personellerin ofis kullanımlarının önceden belirlenmesi ve buna bağlı olarak araç planlamalarının sağlanması birçok firma için öncelikli hale gelmeye başlamıştır. Bunlardan;
Tüm bunlara ek olarak, dünya iklim değişikliğiyle mücadele ederken özellikle firmaların karbon ayak izini azaltmaya yönelik gerçekleştirdiği projelerin başında ‘’trafikte kullanılan araç miktarını azaltarak karbon emisyon oranını azaltıcı projeler gelmektedir. Doğru rota ve araç planlaması ile ihtiyaç fazlası araç sayısı azaltılarak şirketlerin karbon sıfır hedeflerine yaklaşmaları sağlanır.
Hibrit çalışma düzeninde uygulamaya konulan dinamik rotalama sistemi ile kurumsal ulaşım maliyetleri %50 orana kadar azalmakta, firmalar sürdürülebilirlik hedeflerine yaklaşırken aynı zamanda çalışan verimliliği ve bağlılığı da sağlanmaktadır. Bu sistemin uygulanabilir olması, çalışanların ve bu çalışmayı yapan birimlerin ortak bir platform üzerinde buluşması ile gerçekleşir.
Çalışanların servis kullanım durumlarını online platform üzerinden iletebilecekleri, planlamayı yapan birimlerin ise tüm bu talep ve rezervasyonlara göre anında dinamik rotalama yapabilecekleri ve yapılan rotalamayı ulaşım şirketine iletebilecekleri bir platform ile yönetmek oldukça kolay!
flexigo tüm kurumsal ulaşım hizmetlerinizi tek bir platform üzerinden online olarak yönetmenizi sağlıyor. Siz de ücretsiz demo talep ederek ulaşım maliyetlerinizi %50 oranında azaltabilir ve çalışan verimliliğini artırabilirsiniz.